Tuhande parima restorani nimistusse jõudmine tuli üllatusena

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Liste nimistusse jõudmine tuli Eesti restoranidele üllatusena.
La Liste nimistusse jõudmine tuli Eesti restoranidele üllatusena. Foto: SCANPIX

Hiljuti jõudis meieni uudis, et neli Eesti restorani on valitud tuhande parima restorani nimistusse, ehk La Liste'sse. Restoranide endi sõnul on selline tunnustus privileeg, kuid ülimateks kohtunikeks jäävad siiski kliendid.

La Liste, ehk nimekiri tuhandest maailma parimast restoranist, on kokku pandud ekspertide ja ka amatööride ühisel tööl. Nimekiri pannakse kokku töötades läbi üle kahesaja söögi-juhi,  gurmeede blogi, sotsiaalmeedia ja suuremad kohalikud ajakirjad neljakümne kaheksast riigist. Sel aastal jõudis esimest korda sinna nimekirja ka neli Eesti restorani.

Tchaikovsky restorani juhataja Kaido Pallo sõnul on selline tiitel tore. «Lugesin seda uudistest, iseenesest on tore. Selline saavutus tuli täiesti üllatusena,» sõnas Pallo.«Oleme lihtsalt teinud mõnusalt oma asja ja mitte auhinna pärast, aga tunnustus on alati tore.» Kuidas või miks ka Eesti restoranid sinna nimekirja jõudsid, ei osanud Pallo täpset vastust anda. «Ma eeldan, et see juhtus tänu White Guide Nordic’ule, mis on rahvusvaheline,» kommenteeris ta. White Guide Nordic on parimate põhjamaade restoranide nimekiri, kuhu sel aastal jõudsid esmakordselt ka kümme Eesti restorani.

White Guide Nordic nimekirjast jäi küll Horisont restoran välja, aga see eest said nad tunnustatud tuhande maailma parima restorani nimistus. «Meil on rõõm kuuluda nelja parima Eesti restorani hulka, kes said esindatud väärikas La Liste 1000 kõrgelt hinnatud restorani nimekirjas,» kommenteeris Swissotelli peadirektor Bart Westerhout. «Kahtlemata on tegemist tänuväärse tunnustusega Horisont Restorani loovale meeskonnale.»

NOA peakoka pool oli samuti üllatunud. Restorani peakoka Tõnis Siiguri sõnul on igasugune tunnustus tore. « See on meie igapäevane töö ja kui keegi seda tunnustab, siis on muidugi mõnus. Seda mitte ainult meie valdkonnas vaid ka muudes valdkondades. Kui keegi tegeleb mingisuguste listidega, siis on igati hea meel seal sees olla,» sõnas Siigur.

La Liste nimistus 976. kohale potsatanud Pädaste mõisa restorani Alexander juhataja assistendi Kaie Noodi sõnul aitab rahvusvaheline ja usaldusväärne list nagu La Liste söögigurmaanidel leida häid toidukohti. «Eriti oluline on see Eesti-taolise väikeriigi jaoks, keda pole siiani olnud kajastatud üheski rahvusvahelises restoranigiidis,» kommenteeris Noot. «Võib öelda, et see on «nimekirjade nimekiri». Maalimas on üle 10 miljoni restorani, neist 1000, kes on jõudnud La Liste nimekirja on kindlasti suurepärane valik.» Ta lisas, et kuigi saada sellisesse nimekirja on väga rõõmustav, on restorani suurimateks kohtunikeks siiski kliendid, mitte nimekiri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles