Aastavahetusel tasub seltskonnas hoida kaine mõistusega grupijuhti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik.
Ilutulestik. Foto: Liis Treimann

If Kindlustuse statistika kohaselt põhjustavad ilutulestikuraketid igal aastal raskeid õnnetusi, enamjaolt on põhjuseks olnud raketi vale kasutus või enneaegne plahvatus.

Ülemöödunud aastavahetusel kümme minutit pärast südaööd süütas Ifi klient raketi, mille enneaegne plahvatus põhjustas süütaja näopiirkonda tugevaid põletusi ning vigastas tema silmi. Ka tänavu on juba teada antud õnnetustest pürotehnikaga, kus ühel juhul jäi noormees Tallinnas ilutulestikku lastes näppudest ilma.

If Kindlustuse kommunikatsioonijuhi Rain Porsi sõnul aitavad õnnetusi tihti ära hoida kainema sõbra manitsused. «Purjus peaga kipub inimestel ohutaju kaduma ja ollakse valmis oluliselt suuremaid riske võtma. Nii nagu jaanipäeval kutsutakse inimesi üles selgeks grupijuhiks hakkama, võiks ka aastavahetusel olla mõni selgem inimene, kes jälgib pürotehnika kasutamist ega luba sõbral raketti käest lasta,» rääkis Porss.

Ilutulestikuga ümberkäimise ABC:

  • Ilutulestiku tegemiseks tuleb valida ohutu koht eemal hoonetest ning inimestest.
  • Rakett tuleb fikseerida selliselt, et see pärast süütenööri süütamist ei kalduks.
  • Raketi süütamine käes on väga ohtlik ning lõppeb tihti raskete vigastustega.
  • Süütenööri süütamiseks piisab ühest inimesest, teised peaksid olema ohutus kauguses.
  • Tootega kaasas olevas ohutusjuhendis on kirjas kõik vajalik ohutuse tagamiseks.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles