Laste turvatoolidel leiti ohtlik viga

Heilika Leinus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike laps autos turvatoolis.
Väike laps autos turvatoolis. Foto: Liis Treimann

Saksamaa autoklubi ADAC sõnul ei pruugi ettevõtte Concord laste turvatool elu päästa, kuid Eesti edasimüüja on veendunud, et tool on turvaline. 

Mures lapsevanemad avastasid, et autodes kasutatav ettevõtte Concord laste turvatooli Reverso turvavöö ei hoia last alati kinni, kirjutab Saksamaa tarbijatele vajalikku teavet jagav sihtasutus Stiftung Warentest. Kui tooli jalgadevahelisel rihmal asuvasse kinnisesse sattub toidupuru, siis ei pruugi kinnist toimida ja rihm võib ära libiseda.

Stiftung Warentest on kokku testinud rohkem kui 300 laste turvatooli, kontrollides nende turvalisust, kasutamise lihtsust, ergonoomikat ja kahjulike ainete sisaldust. Nimetatud Concordi turvatoolile on sihtasutus varem andnud positiivse hinnangu. Selle üheks põhjuseks oli just turvarihma lihtne seadistamine ühe keskse kinnise abil.    

Concordi sõnul saab probleemi vältimiseks kasutada selleks ettenähtud kummikatet «Concord Reverso Soft Cover», mida ostajal on võimalik tootjalt küsida. Edaspidi lubab Concord kõigi turvatoolidega kummist katte kaasa anda. Kas kaitse ka tõesti toimib, lubab Stiftung Warentest järeltestis järgi kontrollida.

Eestis müüb Reverso-nimelisi turvatoole beebimaailm, kes on turvatoolide turustamisega tegelenud üle kümne aasta. Beebimaailma sõnul on tegemist esimese vastsündinutele lubatud i-Size selg sõidusuunas laste turvatooliga Eestis, mis on ületanud absoluutselt kõik spetsialistide ootused.

Beebimaailma juhi Priit Nõgisto hinnangul on Concord Reverso turvatool väga turvaline. Nõgisto viitab nii ülalnimetatud ADACi testile kui ka Skandinaavia kõige rangemale testile PLUS-test, mille tulemusel tunnistati tool samuti turvaliseks.  

Nõgisto toonitab, et Concord on tuntud ülikõrgete testitulemuste ja igapäevase toodete arendamise poolest. «Enne pühi saadeti meile informatsioon nimetatud turvatooli osa kaitseks tehtud täiustuste kohta ja selleks valmistatud detail saabub meile uue aasta alguses,» ütles Nõgisto. «Kohe kui täiustatud detail on kohal, teavitame sellest ka oma kodulehe kaudu kliente ja kõiki edasimüüjaid. Kõik kliendid saavad toote täiustuse mõistagi ilma täiendavat tasu maksmata.»

Beebimaailma juhi sõnul ei ole ka ükski klient turvatooli kinnise probleemiga nende kaupluse poole pöördunud. Küll aga toob Nõgisto välja, et turvatoolis väikelastel on ohutum sõita kui täiskasvanutel. «Eriti võib välja tuua selg sõidusuunas sõitvate laste turvalisust, mis on selgelt viimane suund turvatoolide seas,» ütles Nõgisto.

Kui peaks siiski ilmnema, et turvatool ei vasta nõuetele, siis lubas Beebimaailm oma kliente sellest viivitamatult teatada. Stiftung Warentest soovitab enne nimetatud turvatooli kasutamist kontrollida, ka turvarihma kinnis ikka toimib ja uut tooli osta vaid siis, kui kinnisel on kummist kaitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles