Eestlased jäid Istanbuli lõksu

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istanbuli lennujaam 31. detsembril
Istanbuli lennujaam 31. detsembril Foto: SCANPIX

Postimehe lugeja kirjutas toimetusele, et ta ootab koos teiste Eesti reisijatega juba teist päeva Atatürki nimelises Istanbuli lennujaamas Turkish Airlinesi lendu Tallinna, mis jäi ära kõva lumesaju tõttu.

Mehe sõnul ei tea lennufirma töötajad ise ka, millal peaks väljuma järgmine lend Tallinna. «Ühtedele öeldakse, et saab koju 2. jaanuaril, siis teistele jällegi 3. jaanuaril.» Ta lisas, et tema arvates ei tohiks praegused ilmaolud Türgis väljalendamist küll segada. «Täna on olnud päev otsa ilus ilm.»

Veel teatas Istanbulis lendu ootav eestlane, et lennujaamas on õhkkond närviline. «Rahvas on hullumas. Inimesi jooksutatakse kogu aeg ringi. Järjekorrad on meeletud.» Türgi meedia teatel on juba olnud juhtumeid, kus politsei on pidanud kasutama jõudu, rahustamaks agressiivseks muutunud ärevaid reisijaid.

Mehe hinnangul jätab Turkish Airlinesil soovida ka majutuse organiseerimine reisijatele. «Esimesel päeval see toimis, aga täna enam mitte. Hotelli vastuvõtt oli kinni. Kedagi polnud ja inimesed lihtsalt istusid seal ees ja lootsid, et äkki keegi ikka tuleb.»

Lugeja lisas, et näiteks tema pidi ise endale ööbimiskoha muretsema. Samuti soetas ta endale pileti homsele Istanbul-Riia lennule. «Äkki saab kuidagi kiiremini sealt (Riia - toim) kaudu koju, kuigi hetkel pole veel kindel, kas see lend üldse toimubki.»

Istanbuli tabas üleeile lumetorm, mis kestis eilseni. Ilmasünoptikute hinnangul peaks muidu lund sadama veel homseni. Turkish Airlines on teatanud, et ainuüksi eile tühistas lennufirma kehvade ilmastikuolude tõttu üle 300 lennu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles