Michal kinnitas Elroni piletihinna tõusu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alates veebruarist kallinevad rongipiletid.
Alates veebruarist kallinevad rongipiletid. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal kinnitas käskkirjaga Elroni rongipiletite hinnatõusu; keskmiselt tõusevad rongipiletite hinnad viis kuni seitse protsenti.

Peale hinnatõusu on Elroni ühe tsooni pileti piirhind 1,10 asemel 1,20, kahe tsooni puhul 1,80 asemel 1,90, kolme tsooni puhul 2,20 asemel 2,40 ja nelja tsooni puhul 2,80 asemel 3 eurot, vahendab BNS ministri allkirjastatud käskkirja sisu.

Lisaks võimaldab ministri käskkiri tõsta rongifirmal kehtestada diiselrongides sõitjale rongi esimeses klassis lisatasu suuremate sõidumugavuste eest kuni 40 protsenti sõidupiletihinnast ja kehtestada kiirusetasu kuni 45 protsenti neil kiirliinidel, mille ühendusaeg on vähemalt 10 protsenti kiirem võrreldava tavaliini ühendusajast.

Rongifirma kinnitusel jääks ekspressrongide piletihind valdavalt siiski ligikaudu 20 protsenti kõrgemaks kui tavarongidel. Samas soovib rongifirma ekspressliinide hinda diferentseerida vastavalt nõudlusele erinevatel nädalapäevadel.

Elron soovib piletihindu tõsta, sest nende sõnul katab käesolevat aastal suurenev riigieelarveline toetus üksnes kütuseaktsiisi tõusust tekkiva täiendava kulu ning teenusemahu suurendamisest ja inflatsioonist ning tööjõukulu kasvust tuleneva kogukulu suurenemise katmiseks on see ainus viis.

Varasema info kohaselt plaanib Elron hinnatõusu alates veebruarist. Uute liinidena lisanduvad käesoleva aasta algusest täiendav väljumine Tallinn-Tartu, Tallinn-Narva, Tallinn-Keila, Tallinn-Paldiski ja 2016. aasta suvel Tartu-Piusa liinil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles