Amps astub hamburgeri asemele

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hamburger
Hamburger Foto: AFP / Scanpix

Amps on disainerite liidu (EDL) algatus luua koostöös tootjatega uudne eestimaine ja tervislik kiirtoidu alternatiiv koos pakendi- ja müügikonseptsiooniga.


Projekti üks vedaja disainer Monika Järg ütles portaalile InnoNews antud intervjuus, et see virgutab koostööd toidutööstuse, inseneride ja disainerite vahel. Eesmärk on suunata tarbijaid kohalikke toidutraditsioone ellu äratama eelkõige seal, kus täna võimutseb ebatervislik hamburger.

«Odra-amps on eesti köögile omastest komponentidest koosnev üllatava maitse, vormi ja struktuuriga imemaitsev kooslus, söödav kiiruga või nautides, mõlemal juhul mugavalt,» tutvustas Järg.

Pilootprojekt workshopi näol kaasas disainereid ja kokki, et välja töötada esialgsed ideed. Pikemas perspektiivis on see loodud eelkõige toidutööstusele, tõestamaks disainerite suutlikkust töötada väga erinevate materjalidega ning suunata tööstust kasutama sellist ressurssi, mille peale nad ise igapäevaselt ei mõtle.

«Toit peab meelitama lisaks maitsele ka väljanägemise ja kasutussõbralikkusega ja seda mitte ainult kallis restoranis. See peaks olema kättesaadav ja enesestmõistetav erineva ostujõuga inimestele,» selgitas Järg.

Kahe kuu jooksul on välja töötatud Ampsu retseptid, komponendid ja pakend. On kaardistatud võimalikud huvitatud toote pakkujad. Toote turuletoomine sõltub edasisest tootjatepoolsest huvist.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles