Lugeja küsib: miks kõigub bensiini hind ühes tanklaketis nii palju?

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerex tankla.
Olerex tankla. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

«Olerexi tanklaketi bensiini hinnad varieerusid ühel päeval kahes tanklas oluliselt. Nimelt, 2. jaanuari hommikul oli Pääsküla tanklas bensiini hind 0,899 eurot, samas Lasnamäe Punase tänava tanklas 0,96 eurot. Millest tuleb selline hinnaerinevus?» soovib lugeja teada.

Kommenteerib AS Olerex kütuste sisseostujuht Alan Vaht.

Hetkel on bensiin 95 hind Olerexi Pääsküla tanklas 0,899 EUR/liiter. Punasel tänaval asuvas Olerexi tanklas on hetkel kütuse hind 0,947 EUR/liiter ning sellisena on see seal püsinud alates 31. detsembrist. Ehk eeltoodud hindade järgi on hinnaerinevus 4,8 senti/liiter.

Teinekord võib hinnaerinevus erinevates linna osades ja piirkondades ulatuda lausa 10 sendini liitrist. Hinnad muutuvadki erinevates piirkondades erinevalt, sest kõik kütusemüüjad jälgivad väga tähelepanelikult konkurendi toimetamisi. Nii jälgime meie konkurentide hindu ning konkurendid jälgivad meie hindu.

On selge, et keegi ei soovi müüa kütust kallimalt kui konkurent ning kui keegi mingis piirkonnas hinda langetab või teeb mingit kampaaniat, siis teised järgivad seda ning hindade langetamise korral langetavad hindu ka konkurendid. Kui keegi mingis piirkonnas hinda langetab, siis teevad kõrvalasuvad konkurendid sama ja turuloogika ütleb, et ega keegi ei saa müüa konkurendist kallimalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles