Riigimetsast toodi tänavu ligi 10 000 jõulukuuske

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK kuusemets Einbi külas Läänemaal.
RMK kuusemets Einbi külas Läänemaal. Foto: Sander Ilvest

Lõppenud pühade ajal tõid inimesed riigimetsast 9800 jõulukuuske, mida on veidi enam kui aasta varem.

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) pakub riigimetsast kuusetoomise võimalust kaheksandat aastat ja kuuski hakkasid eestlased möödunud aastal riigimetsast tooma juba detsembri alguses, vahendab Lääne Elu. Kõige rohkem tehti seda nädalavahetusel enne jõule ning 23. ja 24. detsembril.

RMK metsakasvatuse peaspetsialist Toomas Väädi sõnul pakub RMK jõulukuuse toomise võimalust riigimetsast selleks, et hoida elus kena vana kommet ning kutsuda inimesi loodusesse mistahes aastaajal. «Tundub, et need, kes ise metsa kuuse järele minekut väärtustavad, võtavad retke ette mistahes ilmaga,» sõnas Väät, lisades, et ka kuuseretk ise juba panustas omalt poolt paljudes peredes õige jõulutunde tekkimisse.

Kuuski tohib võtta kohtadest, kus neil pole lootust suureks kasvada: kraavipervedelt, tee äärest, elektriliinide alt ja vana metsa alt.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles