Lotopileti ostul kontrollitakse nüüdsest ostja hasartmängusõltuvust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta algusest on lotomüüjal kohustus mängija isik enne lotopileti müüki tuvastada. See Bingo Loto pilet müüdi veel ostja dokumenti küsimata.
Aasta algusest on lotomüüjal kohustus mängija isik enne lotopileti müüki tuvastada. See Bingo Loto pilet müüdi veel ostja dokumenti küsimata. Foto: Sander Ilvest

Andmekaitse inspektsioon teavitab, et kui dokumendi alusel lotopiletit ostes tunneb inimene, et tema isikuandmeid kasutatakse vääralt, tasub neilt nõu küsida.

Andmekaitse inspektsioon juhib tähelepanu äsja jõustunud seadusemuudatusele, millega peavad klassikalise loterii korraldajad tagama, et hasartmängusõltlaste nimekirja kantud isikul ei oleks võimalik osta lotopiletit. Rahandusministri määruse alusel on hasartmängu korraldajal õigus loteriipileti ostjalt küsida selleks isikut tõendavat dokumenti.

Kehtima hakanud seadusesätte eesmärgiks on välistada pileti müümine inimesele, kes on kantud hasartmängusõltlaste registrisse. Registrisse kantakse mängusõltuvusega inimese andmed ainult juhul, kui ta ise kirjutab avalduse taolise sissekande tegemiseks.

Lotomängijatel on hea teada seda, et ka juhul, kui nad ei ole hasartmängusõltlaste nimistus, jääb pileti ostmisel neist jälg maha. Iga lotopileti ostja puhul tehakse elektroonilise kontrollsüsteemi kaudu automaatne päring n.-ö. sõltlaste registrisse, mida haldab maksu- ja tolliamet.

Päringuid ei või kasutada muul eesmärgil kui sõltuvuse tuvastamiseks ega saadud infot kellelegi teisele edastada. Andmekaitse inspektsioon lubab kõnealusel andmetöötlusel silma peal hoida. Kui uue süsteemi rakendumisel tekib probleeme isikuandmete väärkasutusega, tuleks pöörduda inspektsiooni poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles