Väiksem nõudlus muutis parvlaevade talvist sõidugraafikut

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev.
Parvlaev. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Väinamere Liinide teatel kehtib alates 4. jaanuarist Saaremaa ja Hiiumaaga ühenduses talvine sõiduplaan, kus reiside arv on tavapärasest väiksem, vastates madalhooaja väiksemale nõudlusele.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindab sarnaselt eelmistele aastatele jaanuarist märtsini üks suur laev, parvlaev Hiiumaa, mis väljub nii Kuivastust kui ka Virtsust iga tunni ja 10 minuti järel. Ühe laeva graafik rahuldab varasema kogemuse põhjal madalhooaja nõudluse ja seega toimub nädalas 218 reisi.

Tööpäevadel on ühe laeva graafik kehtinud juba alates 12. oktoobrist. Kuni aastavahetuseni tegi teine laev reedeti ja pühapäeviti lisaks mõned ringid: reedel kolm ringi ja pühapäeval viis ringi.

Vastavalt planeeritud graafikutele on PL Ionas alates 4. jaanuarist talvekorteris Rohuküla sadamas. Rohuküla-Heltermaa liinil sõidavad parvlaevad St Ola ja Regula graafiku järgi, kus nädalas on 84 reisi.

Majandusministeerium analüüsib jooksvalt reiside täituvusi ja tellib vajadusel reise juurde. Samuti teeb vedaja lisareise, kui reisist mahajäämus on vähemalt 100 liinimeetrit.

Väinamere Liinid palub reisijatel enne sadamasse sõitmist kindlasti tutvuda talvise sõiduplaaniga. Kõik väljumisajad on leitavad veebiaadressilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles