Liit: kulutused töötaja tervisele võiks olla ettevõtluskulu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Massaaž kulub ära füüsilist tööd tegevatele inimestele.
Massaaž kulub ära füüsilist tööd tegevatele inimestele. Foto: SCANPIX

Eesti tööandjate keskliit esitas rahandusministeeriumile ettepaneku muuta töötaja tervisele 50 euro ulatuses tehtud kulutused ettevõtluskuluks, et neilt ei tuleks tasuda tööjõumakse.

Tööandjate keskliidu hinnangul on oluline, et ettevõtluskuluks saaks lugeda ka tervise edendamiseks tehtavaid kulutusi, mis ei tulene otseselt töötervishoiuarsti suunisest, kirjutab liit oma kodulehel.

Tööandjal peab olema võimalik toetada töötajate tervise heaks tehtavaid ennetustegevusi (sportimine, massaaž jm), et hoida ära terviseprobleeme, mis läheksid kokkuvõttes kulukamaks nii riigile, ettevõttele kui ka töötajale endale. Tervise edendamisele tehtud kulutustest peaks keskliidu hinnangul ettevõtluskuluks arvestama kuni 50 eurot töötaja kohta kuus.

Lisaks tegi liit ettepaneku võimaldada tööandjal tasuda töötajatele osutatud tervishoiuteenuste eest tööjõumaksudega maksustamata ja ilma piirmäärata. Tervishoiuteenused on need, mida osutavad tervishoiuasutused ja mis on kirjas tervishoiuteenuste loetelus.

Selline regulatsioon annaks võimaluse töötajatele, kelle tööandja on sellise nõusoleku andnud, saada vajadusel kiiret arstiabi ilma järjekorras ootamata või siis saada arstiabi, mida haigekassa osaliselt või täielikult ei kompenseeri. Millises mahus tööandja seda võimaldab, võiks liidu hinnangul olla tööandja otsustada. Selline süsteem annaks täiendust tervishoiu rahastamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles