Miljonivõitja vormistas võidu

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile võideti Eestis esmakordselt miljon eurot.
Eile võideti Eestis esmakordselt miljon eurot. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eilsel Viking Lotto loosimisel sai peavõidu - miljon eurot - kaubanduses töötav pensionär, kes käis täna suurvõitu vormistamas. Tallinlanna on suur spordifänn ning võidetud rahaga plaanib ta kindlasti toetada ka noortesporti.

Eesti Loto andis teada, et võidupilet osteti internetist eile kell 14:39 ning kuue mänguväljaga piletil tõi miljonivõidu pliks-plaks numbrivalik.

Võitjaks osutus üle 60-aastane tallinlanna, kes käis täna võitu vormistamas koos oma abikaasaga. Rekordilise võidu  saanud naine oli väga avatud ja emotsionaalne ning jagas Eesti Loto töötajatega oma mõtteid nii elust, poliitikast kui ka heategemisest. Head on naine armastanud teha palju.

Hetkel kaubanduses töötav pensionär on suur spordifänn ning kindlasti plaanib ta võidetud rahaga toetada ka noortesporti. Ta soovib, et lastele üleüldse enam tähelepanu pöörataks, et nendega rohkem tegeldaks, aidataks neil leida neile sobivad hobid ning äratataks huvi spordi vastu.

Naine ise on suureks kasvatanud kaks last, kel endal on ka juba lapsed.

Uus kodu ja laste toetamine

Lisaks spordi toetamisele plaanib miljonivõitja investeerida uude eluasemesse ning toetada oma lapsi. Naine on kindel, et ta ei kuluta võidetud raha uisapäisa. «Mu kõrval on väga tark mees, ta ei lubaks mul seda teha,» ütles naine võitu vormistades.

Pileti ostmisele ja võidule eelneval ööl nägi naine enda sõnul und, milles kõik oli valge, avar ja kuusnurkne. Seejärel äratas ta isegi abikaasa, et temaga seda jagada. Et see uni võiks lotovõitu tähendada, naine siiski aimata ei osanud, ning lotosaates võidunumbreid kontrollides ei osanud ta kuni viimase numbrini arvata, et just temast saab suurvõitja.

Lotovõidust ei ole naine peale abikaasa kellelegi rääkinud. «Äkki hoian ka laste eest saladuses ja aitan neid ilma, et võidu kohta räägiks,» arvas naine. Ta ütles, et kõige olulisem on teha asju südamega, sest siis õnnestub kõik.

Eilsel Viking Lotto loosimisel võideti Eestis esmakordselt miljon eurot. Jackpoti fondi kogunenud 804 884 eurot läks jagamisele kahe mängija vahel, sest lisaks Eesti mängijale oli võidunumbritega pilet ka ühel Norra mängijal. Kuna alates 2013. aasta juunist kehtib aga Viking Lotto miljonigarantii, siis on kõnealuse võidu suuruseks üks miljon eurot.  Vastavalt kohalikele Viking Lotto reeglitele on Viking Lotto jackpoti võidufond Eestis alati vähemalt miljon eurot. Kui Viking Lotto peavõidu peaks korraga võitma mitu Eesti mängijat, läheb miljon eurot nende vahel jagamisele. Kõik Eesti Loto võidud on maksuvabad.

Eilne võit on senise Eesti lotoajaloo suurim. Seni oli suurim lotoga võidetud summa 768 712 eurot, mis saadi samuti Viking Lottoga 2013. aasta kevadel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles