Rändkauplused ohustavad külapoe ellujäämist

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autokauplus.
Autokauplus. Foto: Margus Ansu

Lõuna-Eestis tiirutavate autolavkade tõttu on Võrumaa Krabi küla poepidaja Jüri Kalamees sunnitud oma poe ja sellega samas majas asuva kõrtsi sulgema, kuna kolmel päeval nädalas, autokaupluste külastuspäevadel, töötab pood kahjumiga.


Lähima Eesti territooriumil paikneva kaupluseni on sealt 15 kilomeetrit. Aeg-ajalt on Varstu vallas ikka mõni kauplusauto tuuritanud, kuid sügisest otsib seal oma turunišši lausa neli rändkauplust, kirjutas Õhtuleht.

«See on turu solkimine,» pahandas Varstu vallavanem Rein Ansip otsekoheselt ning lisas, et kui rändkauplused otsustavad ühel heal päeval Krabile enam mitte minna, siis ei ole sealkandis enam ühtegi poodi ning vaevalt, et juba suletud poodi enam keegi avama hakkab.

Rändkaupluste poolt olev Varstu vallavolikogu liige Maie Saal tõdes, et keegi pole kohaliku poe vastu: «Autolavka lubamine kortermajade juurde on lugupidamine vanade inimeste vastu, kellele on ka poole kilomeetri kaugusele poodi minek raske.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles