Päästeamet: kui ahju kütmine keelatakse, tuleb leida uus elukoht

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Põhja päästekeskuse juht Priit Laos ütles, et kui päästeamet on küttekolde kütmise keelanud, tuleb inimestel, kes soovivad külmal ajal sooja saada, leida uus eluruum.

Laos rääkis Vikerraadio saates «Vikerhommik», et tahma süttimine korstnas on praeguse külma ilma tõttu igapäevane sündmus, kirjutab ERR. Kuigi kõikides korstnapühkijate poolt teatatud majapidamistes pole ohtlik küttekolle, on Laose sõnul ette tulnud juhtumeid, kus päästeamet kütmise keelanud on.

«Selge on see, et praegu inimene ilma kütmata ei saa ja kui mingil põhjusel kütteseade peatatakse ja seda kütta ei tohi, siis peab inimene leidma endale teise koha, kus elada, olgu selleks või sotsiaalmajutusüksused, mis praeguse külmaga hoitakse ööpäevaringselt avatud,» lausus Laos.

Laos hoiatas ka lahtise tulega oma torude soojendamise või sulatamise eest. «Neid torusid saab lahti sulatada ka sooja õhuga, näiteks fööni kasutades, aga ka see ei ole 100 protsenti ohutu tegevus. On olemas spetsiaalseid küttekaableid ja on võimalus ka torud ära isoleerida,» pakkus ta alternatiive.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles