Esimese töö leidmine võib olla keeruline

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööotsingu töötuba aitab noortel ametit leida, muu hulgas õpetatakse, kuidas koostada dokumente ja käituda tööintervjuul.
Tööotsingu töötuba aitab noortel ametit leida, muu hulgas õpetatakse, kuidas koostada dokumente ja käituda tööintervjuul. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Töötukassa Lääne-Virumaa osakonna karjääriinfo spetsialist Merike Kimber ütleb, et tegelikult üht ja kindlat retsepti töö saamiseks noortele anda ei ole. Kõik sõltub sellest, miks tööd soovitakse, kui kõrged on nõudmised ametikohale ja millised on tööandja ootused.

Kimber mäletab lugu noorest neiust, kes soovis saada tööle suurde tootmisettevõttesse. Täitis kandideerimisankeedi ja jäi ootama. Vastuseks tuli sõnum: ei osutunud valituks, kuna puudub eelnev töökogemus. Neiu ei loobunud, täitis taas kandideerimisankeedi, kordus sama.

Kolmandal korral kirjutas ta üle ankeedi trükitähtedega lause «Mul ei saa seda kogemust kunagi olema, kui te mulle selleks võimalust ei anna!» Seejärel saigi neiu selle töö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles