Millistel juhtudel kaskokindlustus kahjusid ei hüvita?

, Finantsinspektsioon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruspiirang 40 km/h
Kiiruspiirang 40 km/h Foto: Postimees.ee

Kuigi kaskokindlustus on mõeldud selleks, et hüvitada auto kahjud, mida kohustuslik liikluskindlustus ei kata, tasub arvestada, et kõiki kahjusid ei korva ka kaskokindlustus.


Näiteks kui ületasid õnnetusse sattudes oluliselt kiirust või sõitsid suverehvidega ajal, mil talverehvid on kohustuslikud, kirjutas finantsinspektsiooni tarbijahariduse spetsialist Heli Lehtsaar tarbijaveebis minuraha.ee.

Seetõttu on kaskokindlustuse lepingu sõlmimisel väga oluline kindlustustingimustes läbi lugeda välistused ehk need kahjud või kulud, mida kindlustusselts ei hüvita. Näiteks on üldjuhul välistusena kirjas olulised liikluseeskirja rikkumised nagu lubatud sõidukiiruse oluline ületamine, purjuspäi sõitmine jne.

Samuti ei pruugita kindlustushüvitist maksta, kui su autol olid avarii põhjustamise ajal all suverehvid, kuid seaduse järgi kehtis juba kohustus sõita talverehvidega. Eestis on talverehvid kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.

Samuti ei maksta üldjuhul kindlustushüvitist siis, kui oled autovõtmed unustanud kohvikus jope taskusse ning seetõttu on vargad saanud auto minema viia. Ka siis, kui oled ise autouksed lukustamata ja signalisatsiooni peale panemata jätnud ning auto varastatakse, üldjuhul hüvitist ei saa. Pane tähele, et varguse ja röövimise vastu kindlustatud autole peab olema paigaldatud signalisatsioon ja immobilaiser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles