OiliO uus pakend sisaldab vähem plasti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduainete hinnalangust veab toiduõli järsk hinnakukkumine.
Toiduainete hinnalangust veab toiduõli järsk hinnakukkumine. Foto: Oilio

OiliO toiduõlide pakendamiseks võeti kasutusele uus keskkonnasõbralikum pudel, mille tootmises kasutatakse võrreldes varasemaga vähem plasti ning mis vähendab ka lõpptoote hinda.


Euroopa kaubamärki esindav Eesti ettevõte EBM Grupp alustas uut tüüpi pakendi kasutusele võtmist novembris. Uuenduste tulemusena kasutatakse näiteks 1-liitrise pudeli toomiseks 15-20 protsenti vähem plasti ning 5- ja 10-liitrise pakendi tootmiseks ligi 50 protsenti vähem plasti.

«Nüüdisaegne pakenditööstus kasutab ulatuslikult plastpakendit ning suurem osa meie toodangust jõuab klientideni just plasttaaras,» selgitas EBM Grupi juhatuse liige Viktor Sbrodov.

«Meie jaoks on tähtsad nii pakendi keskkonnasõbralikkus kui ka selle lõpphind. Soovime, et tarbija maksaks toote, mitte taara eest,» lisas ta.

EBM Grupp villib aastas üle 30 000 tonni taimeõlisid. Ühe kuu jooksul toodab Paljassaares asuv OiliO tehas 1,5 miljonit erinevate taimeõlidega 1-liitrist pudelit, mis suunatakse jaekaubandusse. Ülejäänud toodang tarnitakse tellijate soovidest lähtuvalt suuremas pakendis, alustades 5-liitriste kanistrite ning lõpetades tsisternvagunitega.

«Arvestades meie tootmismahtu, vähendab uut tüüpi pakendi rakendamine oluliselt koormust keskkonnale. See on tähtis, sest õlipakendit ei saa taaskasutusele suunata ja see tuleb utiliseerida, mis lõppkokkuvõttes on koormav nii keskkonnale kui ka tarbija rahakotile,» lisas Sbrodov.

Nüüd, kui 1-liitrise pakendi tootmises kasutatakse 20 protsenti vähem plasti, saab OiliO tehas tüki ekvivalendis kuus kokku hoida kuni 300 plastpudelit ehk aastas tuleb utiliseerida 3,6 miljonit plastpudelit vähem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles