Mööblitootja kutsub tagasi suure hulga «varbahakkijast» toole

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetuse põhjustanud Fantastic Furniture'i tool.
Õnnetuse põhjustanud Fantastic Furniture'i tool. Foto: Kuvatõmmis

Kuna Sydneyst pärit mees ning Queenslandis elav poiss kaotasid Fantastic Furniture'i tooli taha komistades osa oma varbast, pidi mööblimüüja disainiviga kahtlustades suure hulga toole tagasi kutsuma.

Fantastic Furniture mööblitootja, mis reklaamib end Austraalia parimana, on sunnitud kahe õnnetuse tõttu tagasi kutsuma ligi 100 000 selles ajavahemikus müüdud Worxi tooli, vahendab Guardian. Firma eeldab, et potentsiaalne viga on tooli disainis.

Sydneys elav Mark Bulman vigastas varvast möödunud aasta aprillis, mil komistas tooli taha ja kukkus. «Ma pole siiamaani harjunud sellega, et mul pole enam üht varvast,» ütles ta väljaandele Daily Telegraph. Mees soovib mööblifirmalt kompensatsiooni saada.

Ka 11-aastane Trae McGovern kaotas osa oma varbast oktoobris pere grillimisõhtul, mil ta lõi varba vastu tooli. Selle juhtumi järel asus Austraalia tarbijakaitseamet asja uurima ning palus mööblitootjal toolid tagasi kutsuda. Lisaks eemaldati need Fantastic Furniture'i koduleheküljelt.

Kuigi mitmed teisedki mööblipoed müüvad Fantastic Furniture’i tooliga peaaegu identseid toole, on ainult nendel «varbahakkija» kuulsus. Kvaliteedikontrolli läbis tool sellegipoolest edukalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles