MTA: esitage tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioon õigeaegselt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulude deklareerimine.
Tulude deklareerimine. Foto: Sander Ilvest

Täna on ettevõtetel tähtaeg esitada eelmise aasta detsembri tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsioon (TSD), mille õigeaegne esitamine võimaldab eraisiku enammakstud tulumaksu kiiremini tagastada.

MTA teenindusosakonna juhtivspetsialisti Hannes Udde sõnul on TSD õigeaegne esitamine oluline, sest ettevõtete poolt deklareeritud andmed inimeste töötasude kohta kantakse edasi ka füüsiliste isikute eeltäidetud tuludeklaratsioonidele.

«Kui TSD jäetakse õigeaegselt esitamata, siis on info eeltäidetud tuludeklaratsioonil vigane ja selle parandamine pikendab enammakstud tulumaksu füüsilistele isikutele tagastamise tähtaegasid,» lisas Udde.

TSD vormi peavad esitama kõik juriidilised isikud, kes tegid maksustatavaid väljamakseid. Lisaks ka need, kes väljamakseid ei teinud, kuid on registreeritud käibemaksukohustuslasena.

Täna avas maksu- ja tolliamet ka 2015. aasta tulude deklareerimise teemaveebi, samuti saab oma küsimustele vastused foorumist. Möödunud aasta tulusid saab elektroonselt deklareerima hakata alates 15. veebruarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles