Valik populaarsemaid kliendikaarte: millisest saab enim kasu?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kliendikaardid
Kliendikaardid Foto: Aldo Luud/Õhtuleht

Valdav osa Eesti kauplusekette ja teenustepakkujaid jagavad lojaalsetele klientidele kliendikaarte ning mitmeid muid soodustusi.

Kliendikaartide väljastamisel liigub järjest enam Eestis tegutsevaid kauplustekette nii ID-kaardi põhise kui ettevõtteülese sooduskaarti suunas. Näiteks kehtib täna ID-kaardi põhine kliendikaart Prisma kauplustes, Baltmani keti kauplustes, Olerexi tanklates ning Apollo raamatukauplustes ja kinos. Ettevõtteülesed on näiteks Rimi kliendikaart, Coop Eesti Säästukaart, Swedbanki kaart, Partnerkaart ja Estraveli kuldkaart.

Lisaks kliendikaartidele pakuvad erinevad kaupluseketid tarbijatele ka täiendavaid soodustusi, millest populaarsemad on erinevate kleepsude kogumisega seotud kampaaniad. Selliseid viivad läbi suurem osa toidukauplustest – näiteks Rimi, Selver ja Maxima, aga ka R-Kiosk.

Allpool leiab täpsema ülevaate populaarsemate kauplusekettide ja teenusepakkujate kliendikaartidest ning nendega saadavatest soodustustest.

Kaart

Boonussüsteem

Aegumine

Rimi kaart

Iga kulutatud 50 sendi pealt üks protsent boonust, mida saab kulutada Rimi kauplustes.

Rimi ja Neste ühendatud kaartide puhul Neste tanklates ostu korral üks sent Rimi raha ning üks sent soodustust kütuseliitrilt.

Üks aasta

Partnerkaart

Tallinna ja Tartu Kaubamajas, ABC Kingas, I.L.U. kauplustes, L’Occitane kauplustes viis protsenti soodustust. Eripakkumised Selverites, Shu kingakauplustes.

Iga kulutatud euro pealt üks protsent boonust, kasutada saab Partnerkaardi programmi kauplustes.

Saab liituda Statoil EXTRA lojaalsusprogrammiga ehk 2,3 senti soodustust kütuseliitrilt ja soodustused kohvilt ning autopesult.       

Eelmise aasta boonuspunktid aeguvad 31. jaanuaril.

 

Swedbanki preemiaprogramm

Swedbanki kaardiga makstes koguneb sõltuvalt kaardi tüübist boonuspunkte (üks punkt 4-, 5-, 6- või 20-eurose ostu eest), mida saab iga kuu kingitusteks vahetada.

Kaks kuni viis aastat

Lyonessi Cashback kaart

Üks kuni viis protsenti raha tagasi pangakontole, lisaks igalt ostult eraldi kogutavad Shopping Pointid, mida on võimalik kulutada erinevate soodustuste saamiseks.

Soodustused ja raha tagastused kehtivad üle 500 ettevõtte juures Eestis ja üle 50 000 maailmas.

Ei aegu

Maxima Aitäh kaart

Maxima boonusraha koguneb üks protsent ostudelt, boonusraha saab kasutada Maxima kauplustes.

Eelmisel aastal kogutud boonus aegub 31. märtsil.

Säästukaart

Mida rohkem Säästukaarti kasutades osta, seda enam boonuspunkte koguneb. 1000 punkti = 1 euro.

Soodustused Konsumi, AO, Maksimarketi, Ehituskeskuse ja Tööriistamarketi kauplustes

Üks aasta

Säästukaart Pluss

Kümme protsenti rohkem boonuspunkte kui Säästukaardil, lisaks suuremad soodustused kaupadelt              

 

Estraveli kuldkaart

Iga kümneeurose ostu pealt üks boonuspunkt, mida saab kasutada Estraveli teenuste ja kingituste jaoks. Viis kuni 20 protsenti soodustust 184 ettevõtte juures

Üks aasta

Home & Gourmet

Viis protsenti soodustust tavahinnaga toodetest. Mitu korda aastas püsikliendiprogramm, millega saab igalt ostult 50 protsenti kulutatud raha tagasi kliendikaardile. Tagastatud raha saab kulutada uute ostude tegemiseks.

Üks aasta

Statoil Extra

Kütus Statoili täisteenindusjaamades 2,3 senti/liitrilt soodsam, iga 6. kohv tasuta, iga 3. autopesu 50% soodsamalt. Statoil 1-2-3 automaatjaamades on kütusesoodustus üks sent liitrilt.

Samu soodustusi saab kasutades ka Partnerkaarti või Swedbanki pangakaarti.  

Ei aegu

Baltmani keti AndMore boonusprogramm

Iga ostu pealt kogub järgmiseks ostuks boonuseurosid. Boonusprogrammiga äsja liitunu teenib igalt ostult boonust 5 protsenti ostusummast. Kui aastane ostusumma ületab 500 eurot, suureneb järgmisel korral ostusummalt teenitav boonuseurode hulk automaatselt 7 protsendile. Jõudes aga 1000 euro piirile, teenid alates järgmisest ostust juba 10-protsendilist boonust.

Kehtib Montoni, Mosaici, Ivo Nikkolo, Baltmani, Blue Inc Londoni ja Moetänava kauplustes. Võimalik liituda ID-kaardiga.

1 aasta

 

Apollo

Kauplustes on kliendikaardiks ID-kaart, selle puudumisel muu isikut tõendav dokument. Internetikauplusest tellides kehtib Apollo Klubi veebisoodustus alates –8 protsenti* (va. e-raamatud, elektroonika, kinkekaardid, sooduhinnaga tooted ja ajakirjad), püsikliendina saab kõikides kauplustes kaupadelt vähemalt –5 protsenti soodustust* (va. elektroonika, kinkekaardid, soodushinnaga tooted ja ajakirjad). Eraisikud, kelle ostusumma ületab kliendiaasta jooksul 600 eurot ja asutused kelle ostusumma ületab 1200 eurot, saavutavad alates ostusumma täissaamisele järgnevast kuust jooksvaks ja järgmiseks kliendiaastaks Kuldkliendi staatuse ja neile kehtib kauplustes –10 protsenti soodustust ja e-poes –13 protsenti soodustust.

 

Olerex

Erakliendid saavad teha endale ID-kaardi põhise sooduskaarti, mis annab hinnasoodustust mootorikütuste ja lisateenuste eest tasumisel sularahas või pangakaardiga. Ka on võimalik luua oma virtuaalseid perekondi, mis annab täinedavaid soodutusi.

Püsikliendid saavad ID-kaardiga järgmisi soodustusi: mehitatud jaamades hinnavõit 2,4 senti igalt kütuseliitrilt (sh autogaas), automaatjaamades hinnavõit 2,4 senti igalt kütuseliitrilt (sh autogaas), Olerexi virtuaalpere liikmele hinnavõit kuni 3 senti kütuseliitrilt, autopesu –10 protsenti, kohvijoogid ja kakao –10 protsenti ja haagiserent –10 protsenti.

 

Neste

Tanklaketil on klientidele kaks kaarti, millega saab soodustust. Üks on maksekaart, mis kehtib nii Eestis kui teistes Neste keti tanklates Lätis, Leedus, Soomes ja Loode-Venemaal ning valida saab nii krediitkaardi kui ettemaksukaardi vahel. Eestis, Soomes ning Venemaal saab kaardiga tasuda ka poes tehtud ostude ja autopesu eest.

Teine on Neste sooduskaart, millega saab soodustusi nii tanklates kui tanklaketi erinevate koostööpartneri juures, näiteks Jazz Pesulates ja R-kioskites, mis on tankla territooriumil.

Sooduskaardiga võidab Neste klient 1 sendi igalt tangitud liitrilt, iga autopesu Jazz autopesulas –5 protsenti, R-kioski eripakkumised. Küll aga rakendu sooduskaardile ei Neste ettemaksu- ja krediitkaardi kampaaniad ega Rimi soodustused.

 

Allikas: ettevõtete kodulehed 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles