Soome poeletid tühjenesid lahtiolekuaegade pikenedes kiirelt

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Soome kauplused said sel aastal vabad käed lahtiolekuaegade üle otsustamisel, millest tulenevalt saabus poodidesse suurem klientidetulv, kui oleksid osatud oodata.

Pirkanmaa S-Groupi poodidele valmistas seadusemuudatusega kaasnenud tarbijakäitumine üllatuse – kliendid ostsid oodatust märkimisväärselt rohkem kaupu, mitmetes poodides said nädala lõpuks isegi leib ja liha otsa, kirjutab Yle.

«See otsus on end väga ära tasunud. Kliendid on eriti huvitatud nädalavahetuse (hilis)õhtuti ostlemisest, kuid on ka palju varajasi ärkajaid, kes soovivad poeskäigu sättida hommikusse,» rääkis S-Group kauplusteketi toidukaupade kategooriajuht Mirkka Voutilainen.

Sellegipoolest märkis Voutilainen, et kaupluste lahtiolekuaegade pikendamine on neile omaette väljakutse, mis nõuab nii laoseisude kui personali töö koordineerimist. «Kahjuks ei toimeta pagariärid pühapäeviti meieni värsket leiba, mistõttu saigi leib nädalavahetusel otsa. Veidi probleemne on ka värske liha kättesaadavus. Lisaks tuleb jälgida, et igapäevaselt oleks piisavalt töötajaid kohal,» selgitas ta.

Kesko poeketi kommunikatsioonijuht Karoliina Partanen sõnas, et nende kaupluste lahtiolekuajad on veel vastavalt klientide harjumustele ja poodide juhatajate soovitustele otsustamisel. «Muudatusi teeme või oleme juba teinud nädalavahetuste lahtiolekuaegade suhtes,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles