Salatikasvatuse helendav valgus tekitas tulekahju kahtluse

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helendavad kasvuhooned võivad tekitada nii tulekahju kahtluse kui valgusreostust.
Helendavad kasvuhooned võivad tekitada nii tulekahju kahtluse kui valgusreostust. Foto: Margus Ansu

Pimedatel talveõhtutel võib Valtu kohal näha heledat kuma, mis paistab Raplani ja kaugemalegi – tegemist on salatikasvatuse kasvuhoontega, mis on põhjustanud kohalikes elanikes juba ka muret.

Tegu on põllukultuuride kasvatamisega tegeleva ettevõtte Ahtima OÜ suhteliselt uue ettvõtmisega, vahendab Raplamaa Sõnumid.

Maakonnaleht hakkas asja uurima mitme toimetusele laekunud vihje peale, mis väitsid, et kasvuhoonete hele valgus on põhjustanud kohalikule päästekomandole ekslikke väljakutseid, kuna inimesed arvasid, et kuskil on tulekahju. Päästeameti kinnitusel nad siiski selliseid väljakutseid saanud ei ole.

Ettevõtte kõneisik Martin Tiik selgitas, et kasvuhoonetes on kasutusel uus tehnoloogia, millest ta veel detailsemalt tutvustada ei taha, kuid kasvatatava salatikogusest rääkides tähendas ettevõtja, et see ulatub 6000 salatiühikuni päevas.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles