Novalux müüs mittehelkivaid ja ohtlikke helkurveste

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurvest – tagasipeegelduv pind oli liiga väike.
Helkurvest – tagasipeegelduv pind oli liiga väike. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet leidis 8. novembril 2010 Tallinna Norde Centrumi Novaluxi poest kaks ohtlikku helkurvesti.


Kontrolli käigus võeti testimiseks helkurvest ning isikukaitsevahendite komplekt, mis sisaldas helkurvesti, valget karukujulist plastikust helkurit ning nelja valget naerunäoga kleepsu. Tartu Ülikooli füüsika instituudis läbi viidud testimise tulemuste kohaselt ei vastanud isikukaitsevahendite komplekt nõuetele valgustpeegeldavate omaduste poolest ning helkurvesti tagasipeegelduv pind oli liiga väike.

Tarbijakaitseamet kohustas tooteid müünud kauplusel nõuetele mittevastavad kaubad müügilt kõrvaldama ning panema välja teate, et eelpool nimetatud isikukaitsevahendid ostetakse tarbijatelt tagasi. Tarbijakaitseamet palub teavitada, kui keegi avastab müügil piltidelolevaid isikukaitsevahendeid mõnest teisest kauplusest.

Helkuril peab olema tagasipeegelduva ala pinda vahemikus 15 kuni 50 cm² ühe külje kohta. Samuti on standardis määratud helkuri reflekteeriva ala tagasipeegeldumisomadused ning ka eestikeelne kasutusjuhend kas teksti või pildina.

Tarbijakaitseamet palub omalt poolt tarbijatel olla helkurit valides hoolikas, kuna tegemist on tootega, mis pimedas ning hämaras on hädavajalik ning uuest aastast jalakäijale ka kohustuslik. Kui tarbija märkab nõuetele mittevastavaid tooteid müügil, siis tuleks sellest viivitamatult teavitada tarbijakaitseametit.

Helkurvestidel peab olema:
tootenimetus («helkurvest» või «ohutusvest»); andmed tootja kohta; CE- vastavusmärgis (kas tootel või toote pakendil); professionaalseks kasutuseks mõeldud helkurvestil viide standardile EN 471: 2004, mitteprofessionaalseks kasutamiseks EN 1150: 1999; eestikeelne kasutusjuhend.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles