Video: Vene ärimehe nägemus tuleviku supermarketist

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene teadlane tahab patenteerida läbisõidetava supermarketi idee.
Vene teadlane tahab patenteerida läbisõidetava supermarketi idee. Foto: Kuvatõmmis

Üks vene leiutaja on tulnud välja lahendusega, mis aitaks tulevikus suurendada supermarketi külastajate teenindusmugavust, tootevalikut ning lühendada järjekordi – ja vähendada seejuures oluliselt ka kaupluste ülalpidamiskulusid.

Vene leiutaja Semenov Dahir Kurmanbievitš andis sisse avalduse sooviga patenteerida läbisõidetava supermarketi lahendus, vahendab Telegraph. Sellega tahab ta välistada olukorda, kus inimesed ei soovi supermarketi riiulite vahel tülpinult käruga ringi tiirutada või muretseda, kas nad ikkagi leiavad sobiva parkimiskoha.

Tema nägemuse järgi sõidab klient autoga läbisõidetava supermarketi vaba tankimiskoha juurde – umbes nagu tanklas, kuid jääb ise autosse – valib siis ringikäivatest riiulitest sobivad asjad, mis lähevad edasi lindi peale, ning sõidab nii mitu riiulit läbi, makstes ja saades lõpuks oma kauba kätte kauplusest välja sõitmisel.

Supermarketite lihtsustatud versioone on varasemalt suurtest jaekettidest katsetanud ka näiteks Walmart ja Amazon, kuid nende näol on pigem tegemist veebipoodide lahendustega, kus tellimuse täitmiseks võib aega minna kaks tundi kuni kolm nädalat.

Vaata nägemust läbisõidetavast supermarketist lähemalt ka juuresolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles