TS Laevad lubab ühenduse saartega igal juhul oktoobrist tagada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue parvlaeva veeskamine.
Uue parvlaeva veeskamine. Foto: Erakogu

Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad, mis hakkab korraldama mandri ja suursaarte vahelist laevaliiklust, lubas igal juhul tagada ühenduse jätkumise oktoobris, kui firma Saaremaa ja Hiiumaa liinide teenindamise üle võtab.

Neljapäeval nii maavanema kui ka Saaremaa ettevõtjate liidu esindajatega kohtunud TS Laevad OÜ juhatuse esimees Kaido Padar ja juhatuse liige Mart Loik kinnitasid taas, et 1. oktoobrist laevaliiklus saartega ei katke, teatas ajaleht Saarte Hääl.

Loigu sõnul on neil vajadusel ka plaan B olemas ja töötatakse selle kallal, et asendada neid laevu, mis mingil põhjusel ei peaks tähtajaks liinile tulema.

Padar lisas, et võimalikud riskid ja nende tarbeks mõeldud varuplaani rakendamine peaks olema selge aprillis. Töö lepinguliste klientidega, nende teavitamine ja uute lepingute sõlmimine peaks algama mais.

Piletimüügi lubas Padar avada 1. septembrist.

2014. aasta teises pooles läbiviidud riigihanke tulemusena sõlmiti hankeleping Tallinna Sadama tütarettevõtetega TS Laevad OÜ. Lepingu kohaselt asub uus vedaja suursaarte parvlaevaliiklust opereerima alates 1. oktoobrist ja teenuse tagamiseks on tellitud neli uut parvlaeva - kaks Poolast ja kaks Türgist.

Tallinna Sadam on sõlminud nelja praami ehituseks lepingud kahe laevaehitajaga – Türgi Sefine Shipyardiga ja Poola Remontowa Shipbuildinguga. Kaks uut parvlaeva ehitatakse nii Poolas Gdánskis kui ka Türgis Altinovas/Yalovas asuvates tehastes.

Detsembris veeskas Poola Remontowa laevatehas edukalt esimese TS Laevad OÜ tarbeks ehitatava parvlaeva Tõll.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kinnitusel jõuavad kõik neli uut laeva jõuavad Eestisse suve ja sügise jooksul ning alustavad reisijate teenindamist 2016. aasta oktoobrist.

Uued parvlaevad on 114 meetrit pikad, mahutavad 150 sõiduautot või 12 täispikka veoautot. Laevadel on päästevahendid 700 reisijale ning kahel tekil istekohti 500 reisijale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles