Mis teeb ühe tööandja teistest ihaldusväärsemaks?

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Telekomi personalijuht Janika Kuusik rääkis, et hea maine on ettevõttele elulise tähtsusega, ainult nii tulevad ja jäävad tööle parimad spetsialistid.
Eesti Telekomi personalijuht Janika Kuusik rääkis, et hea maine on ettevõttele elulise tähtsusega, ainult nii tulevad ja jäävad tööle parimad spetsialistid. Foto: Tairo Lutter

Noorte ja vanemate töötajate ettekujutused ihaldusväärsest tööandjast, keda võiks soovitada teistelegi, on mõnevõrra erinevad, kuid kõik hindavad head palka, võimalust karjääri teha ja hoolivat kollektiivi.

CV Keskuse iga-aastase uuringu põhjal, kus osales peaaegu 6000 vastajat kogu Eestist, osutus Eesti ihaldusväärseimaks tööandjaks ehk ettevõtteks, kus Eesti tööotsijad enim töötada sooviksid, ülekaalukalt Eesti Energia.

Ihaldusväärsete tööandjate juures hinnati kõrgelt seda, et töötajad oleksid hästi tasustatud ning ettevõttes oleksid head karjäärivõimalused. Sealjuures pidasid mehed tähtsamaks töötasu, naised karjäärivõimalusi. Lisaks hinnati kõrgelt seda, et tööandja oleks aus ja hea mainega ning tööd tehtaks võrdsetena ühtses ja hoolivas meeskonnas.

«Eesti Energia puhul hindasid tööotsijad enim võimalust teenida head töötasu. Lisaks hinnati Eesti suurima tööandja juures kõrgelt ka võimalusi ettevõttes karjääri teha, head mainet tööturul ning meeskonnas peituvat ühtset missioonitunnetust,» kommenteeris uuringut CV Keskuse turundusjuht Henry Auväärt. Esikolmikusse pääsesid veel ka Skype ja Eesti Telekom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles