Raamatukogus saab nüüd õmblemas käia

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmblusmasina kasutamine raamatukogus on tasuta.
Õmblusmasina kasutamine raamatukogus on tasuta. Foto: SCANPIX

Tallinnas saab nüüd minna raamatukokku õmblema, kui endal masina ostmiseks raha napib.

«Sarnast teenust pakutakse mitmetes Põhjamaa raamatukogudes. Ka meie soovime õmblustoa avamisega rõhutada raamatukogule iseloomulikku korduvkasutuse ja säästva tarbimise põhimõtet,» ütles Tallinna keskraamatukogu direktor Kaie Holm. Tema sõnul on Sõle raamatukogus asuvasse õmblustuppa need, kel õmblusmasinat vaja väga harva ning kel seega isiklikku õmblusmasinat osta pole otstarbekas. «Õmblustuba  on võimalus neile, kellele õmblusmasina ostmine ei ole jõukohane,» lisas Holm.

Lisaks õmblusmasinale on tulijate käsutuses suur laud lõigete joonistamiseks ning aurutriikraud. Raamatukogus on võimalik kohapeal kasutada ja koju laenata õmblemisalast kirjandust. Lõigete võtmiseks on raamatukogus moe- ja käsitööajakirjad.

Õmblusruum on kasutamiseks eraisikutele isiklikuks otstarbeks ning selle kasutamine on soovijatele tasuta. Vajalik on eelnev registreerimine, korraga saab end registreerida kaheks korraks nädalas ning kuni neljaks tunniks päevas. Õmblemiseks vajalikud vahendid nagu kalkapaber lõigete võtmiseks, riie, niit jms tuleb teenuse kasutajatel ise kaasa võtta. Õmblustoa kasutamiseks on vajalikud algoskused õmblusmasinaga õmblemiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles