Lugeja küsib: miks pole Tallinna linnaliinibussides ventilatsiooni?

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnaliinibuss
Tallinna linnaliinibuss Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Miks pole Tallinna ühistranspordi bussides ventilatsiooni?» uurib lugeja.

«Täpsemalt on bussides küll olemas ventilatsiooni võimalus, aga ventilatsioon ei tööta ja ilmselt ei vahetata ega hooldata filtreid,» selgitas küsimuse saatja, mida ta täpsemalt silmas pidas. Ta lisas, et teinekord on raske tuvastada, kas kehv lõhn tuleb bussis eelnevalt reisinud isikutest või hetkel seal olevatest kaasreisijatest, mistõttu on ka õigele inimesele märkuse tegemine raskendatud.

Vastab Tallinna Linnatranspordi avalike suhete spetsialist Urmas Tooming.

Suures osas bussides on salongi küttesüsteemiga integreeritud automaatselt juhitav sundventilatsioonisüsteem, millega on tagatud ka värske õhu juurdevõtt. Selline lahendus on loogiline, sest õhu liikumine salongis ja sissepuhumine ning temperatuur salongis on otseselt omavahel seotud, seda nii suvel, aga eriti talvel.

Erinevad bussitootjad on kasutanud erinevaid lahendusi, kuid kui süsteemis on filtrid, siis on nende vahetamine ka busside hooldusprogrammides fikseeritud ning kuuluvad vastavalt tootjatehase nõuetele vahetamisele.

Kui mõnele sõitjale tundub, et bussi ventilatsioonisüsteem ei tööta korralikult, siis palume üles märkida konkreetne liin, bussi number ja kellaaeg ning edastada need andmed Tallinna Linnatranspordi AS-le. Sel juhul on võimalik kontrollida bussi tehnilist seisundit ning vajadusel teha vajalikud hooldus ja remonditööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles