Maanteeamet lisab olulisi e-teenuseid

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maanteeameti e-teeninduses saab nüüd taotleda mootorratta, veoauto ja bussi juhtimisõigust ning juhiluba. Samuti on lisandunud võimalus registreerida vastava kategooria teooriaeksamile.

Alates sellest nädalast saab lisaks B-kategooria juhiloale taotleda A-, C- ja D-kategooria ning vastava alamkategooria (nt A1, A2 või C1) mootorsõiduki ning BE-kategooria autorongi juhtimisõigust ja juhiluba.

Samuti on nüüdsest võimalik registreerida nende kategooriate ning B-kategooria teooriaeksamitele. Pärast edukat teooriaeksami sooritamist saab büroos registreerida vastava kategooria sõidueksamile.

«Uuendus puudutab ligi 5000 inimest aastas, kes seni on pidanud nii kategooria kui alamkategooria tõusu taotlemiseks tulema teenindusbüroosse,» selgitas maanteeameti peadirektori asetäitja Meelis Telliskivi. Ta lisas, et uuendus loodi vastavalt kasutajate soovidele.

E-teeninduses saab täiendava kategooria mootorsõiduki juhtimisõigust taotleda ja teooriaeksamile registreerida juhul, kui autokool on andmed koolituskursuse lõpetamise kohta edastanud liiklusregistrisse. Olemas peab olema kehtiv tervisetõend, foto ja allkiri ning taotleja elukoht on rahvastikuregistri andmetel Eestis.

E-teenindusse on lisandunud ka võimalus esitada autorongi koosseisus kasutatava haagise andmed, mis edastatakse maksu- ja tolliametile. Deklareerida tuleb autorong, mille mass on suurem kui 12 tonni ja mille veoauto on registreeritud liiklusregistris. Uue rakendusega on andmed koheselt kantud liiklusregistrisse, varem pidi vahetoimingut tegema büroo töötaja. Tegu oli viimase paberivaba ARK-is toiminud sõidukite toiminguga, mis viidi üle uude e-teenindusse.

Maanteeamet avas uue e-teeninduse 2014. aastal. Tänaseks tehakse e-teeninduses 43,96 protsenti kõigist toimingutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles