Videoeksperiment: kuidas peab isesoojenev jope vastu veekatsele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimastel aastatel leiab erinevatest matka- ja jahikauplustest valiku termojopesid, mis peaks pakaselisemate ilmadega olema hea abimees ehitajale, kala- ja jahimehele. Postimees uuris videoeksperimendi käigus, kuid üks selline töötab ja kas ta ka veetestile vastu peab.

«Automaatselt soojendab ta end ise kiiremini kõrgemale temperatuurile ja lülitab ennast ka madalamale, kui olete valinud madalama temperatuuri,» selgitas Stokkeri tootejuht Mate Päärsoo – kes ise on Metabo termojopet kandnud rohkem kui aasta –, mismoodi testis osalenud jope küttesüsteem toimib.

See, kui kiiresti termojope soojaks läheb, sõltub Päärsoo sõnul välistemperatuurist. «Võib olla kümme sekundit, võib olla rohkem – see on proovimise küsimus,» tähendas ta. Ka kinnitas Stokkeri tootejuht, et hoolimata sellest, et jopesse on sisse ehitatud oma küttesüsteem, on selle kandmine ohutu. Kuigi ujuma ta sellega minna ei soovita, ütles Päärsoo, et jope on tehtud vetthülgavast materjalist. «Proovige sinna vett peale pritsida – need tilgad jooksevad sealt kõik minema,» ütles ta.

Kuigi 199 eurot maksev termojope on saadaval laias valikus erinevates suurustes – alates XS-ist kuni XXXL-ini –, hetkel möödunud aastal müügile tulnud termojopel naistemudelit veel ei ole. «Nad lubasid, et kui nõudlus naistemudelitele on piisavalt suur, mõeldakse ka sellele,» märkis Stokkeri tootejuht.

Vaata lähemalt videost, mismoodi selline isesoojenev jope töötab ja kuidas ta veekatsele vastu peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles