Nordic Aviationi värbamistaktika paneb piloodid muretsema

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordic Aviationi esimene lennuk
Nordic Aviationi esimene lennuk Foto: Liis Treimann

Uus rahvuslik lennufirma Nordic Aviation Group on läinud sama teed nagu paljud maailma odavlennufirmad ning otsib oma ridadesse noori Eesti piloote, kes on valmis tüübikoolituse ise kinni maksma. Arvestades aga firma pakutavat nappi palka, jätab selline värbamistingimus pilootidele esimesel paaril tööaastal igapäevakulutusteks üpris vähe raha taskusse.

«Probleemiks on siin punkt: kandidaatidelt ootame valmisolekut tüübikoolituse kulude katmiseks kahe kuni kolme aasta jooksul,» ütles Postimehe poole pöördunud anonüümseks jääda sooviv lennuakadeemia lõpetanud noor piloot, kellele jäi jaanuari alguses silma kooli meililisti saadetud töökuulutus, millega Nordic Aviation piloote otsib.

Töökuulutuses seisis, et Nordic Aviation Group pakub lennuakadeemia piloodi eriala lõpetanutele tööd lennukite CRJ700/900 esimese ohvitserina ning tüübikoolitused toimuvad 2016. aasta esimeses kvartalis. Lisatud oli, et kandidaadid peavad olema valmis tüübikoolituste kulude katmiseks kahe kuni kolme aasta jooksul ning need, kel on üldlennuaeg vähemalt 3000 tundi, võivad kandideerida kapteni ametikohale.

Postimehe poole pöördunud noore piloodi hinnangul läheb tüübikoolituste kulude katmise tingimus vastuollu seadusega ning võib mõjutada negatiivselt ka üleüldist lennuturvalisust. Ta selgitas, et töölepingu seadus näeb tööandja kohustustena ette, et tööandja peab tagama töötajale tööalaste teadmiste ja oskuste arendamiseks ettevõtte huvidest lähtuva koolituse ning kandma koolituskulud ja maksma koolituse ajal keskmist töötasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles