Tallinn reklaamib end sakslastele pähkliviinaga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tutvustav kiosk Lübecki jõuluturul.
Tallinna tutvustav kiosk Lübecki jõuluturul. Foto: Siiri Erala

Saksamaal Lübeckis nimetavad kohalikud seoses Eesti ja Tallinnaga esimese asjana pähkliviina, sest just selle märjukesega püüab sakslasi linna ühele jõuluturule üles pandud Tallinna kiosk.

Hansalinna Tallinna tutvustava kioski lettidel on Eesti tootjate viina, likööre, õlut, kootud mütse ja kampsuneid. Kudumid ei näi kohalikke eriti huvitavat, pigem on Eesti pealinna sakslaste seas tuntuks teinud pähkliviin.

Lübecki ja Travemünde turismiameti avalike suhetega tegeleva Doris Annette Schützi sõnul on pähkliviin kohalike seas väga populaarne ja ta avaldas imestust, et eestlaste hulgas on sellest kuulnud vähesed.

Kioskist uurides selgus, et pähkli maitsega viin on ikka aus Eesti kaup – tootjaks Tallinna Karastusjookidele kuuluv AS Valtu Vein.

Samuti ilmnes kioskit lähemalt uurides, et alkoholipudelite ja kudumite vahele oli peidetud ka vihje Tallinna peatsele kultuuripealinna staatusele – sakslasi kultuuripealinna kutsuvad plakatid asusid kioski tagaküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles