Rongipileti hind tõuseb osadele Raplamaa reisijatele ligi poole võrra

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Kuigi Elroni kodulehel on info, et 15.veebruarist tõusevad rongipiletite hinnad keskmiselt viis protsenti, tähendab see Rapla maakonna reisijatele tegelikult üle 50-protsendist hinnatõusu.

Hinnatõusu juures mängib rolli see, et muudetud on ka tsoonide piire, mis ongi põhjus, miks piletihinnad just Raplamaa reisijate jaoks kõvasti muutuvad, kirjutab Raplamaa Sõnumid. Varem kuulus Lelle ja Rapla vahel olev Keava peatus 4.tsooni, nüüd on aga tsoonide piirile jääva peatuse jaoks kehtestatud eraldi hind.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul on tõesti olukorra parandamiseks tehtud muudatus, kus kõigis tsoneeritud ala viimastes peatustes kasutatakse ühelt poolt tsoonipõhiseid hindu ja teiselt poolt peatusepõhiseid hindu.

See tähendab, et kui näiteks praegu maksab pilet Lellest 4.tsooni (kus asub Rapla) 1,1 eurot, siis pärast hinnatõusu tuleb tasuda juba 1,7 eurot. Kärust Raplasse maksab rongisõit praegu 1,3 eurot, pärast hinnatõusu kaks eurot. Selline hinnavahe on igapäevasõitja rahakotile igati suur väljaminek.

«55-protsendine hinnatõus (Lelle-Rapla puhul) on tõepoolest suur ja võib tunduda ebaõiglane. Seni oleme Lelle poolt sõites käsitlenud kõiki peatusi alates Keavast kuni Lohuni täies ulatuses 4.tsooni peatustena. Seega on hind olnud sama sõltumata sellest, kas sõidetakse Keava või Lohuni. Lelle-Lohu sõidu puhul tuli maksta kõigest 1,1 eurot, mis ei ole kuidagi läbitava vahemaaga (üle 30 kilomeetri) kooskõlas,» selgitas Kongo.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Raplamaa Sõnumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles