Lapsevanemad muretsevad enim võrdõigusliku kohtlemise pärast

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsevanemad tunnevad enim muret oma õiguste pärast, mis seotud lapsehoolduspuhkuselt naasmisega.
Lapsevanemad tunnevad enim muret oma õiguste pärast, mis seotud lapsehoolduspuhkuselt naasmisega. Foto: Kristjan Teedema

Kui 2015. aastal pöördus oma murega võrdõigusvoliniku poole 209 inimest, siis enim oli nende seas lapsevanemate küsimusi oma õiguste kohta.

Võrdõigusvolinik Liisa Pakosta sõnul on näha, et oluline vähemus, kes vajab ühiskonnas just oma õiguste kasutamisel julgustamist, on lapsevanemad, vahendab võrdõigusvoliniku kantselei oma jaanuarikuu uudiskirjas. Mulluste lapsevanemate pöördumiste taga olid valdavalt küsimused, mis seotud lapsehoolduspuhkuselt naasmisega.

Sel aastal on võrdõigusvoliniku kantseleil kavas koguda kokku info, mida lapsevanemad võiksid oma seadustega tagatud õiguste kohta teada. Pakosta tõdes, et neid õigusi kajastavaid seadusi on palju ja neis orienteerumine nõuab aega ja kogemust. «Kui vajaminev ühte kohta kokku koguda, hoiame lapsevanemate jaoks kokku palju väärtuslikku aega, ning mis kõige tähtsam – oma õigusi hästi teadev lapsevanem suudab oma last paremini aidata,» märkis volinik.

Võrdõigusvoliniku kantseleilt nõustamist küsivate inimeste arv jätkas 2015. aastal kasvamist. Lisaks lapsevanemate pöördumistele oli mullu varasemast nähtavalt rohkem küsimusi ka puudega inimestelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles