Eesti peredel jätkuks kriisi korral toitu nädalaks

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kartulid
Kartulid Foto: Priit Simson

Pered on koju varunud nii palju toitu, et saaksid ilma välise abita kriisiolukorras hakkama kuni nädala, selgub põllumajandusministeeriumi tellitud ja konjunktuuriinstituudi korraldatud uuringust.


Uuringust selgus, et koduste toiduvarudega saaks pered hakkama elektri ja gaasi olemasolul 7 päeva, gaasi ja elektrita 3 ja joogivee puudumisel 2 päeva.

Arvestuslik koduse toiduvaru maht on 99 000 tonni, millele lisandub 12 miljonit tonni vedelikke (koos moosidega) ja 6,9 miljonit muna.

42 protsenti varub toitu ette 1-2 päevaks, 28 protsenti 3-4 päevaks, 7 protsenti 5-6 päevaks ja 8 protsenti nädalaks

Keskmiselt 19 protsenti kodus olevast toidust on ise kasvatatud. Mahladest moodustab omatoodang 33, puuviljades ja marjadest 32, köögiviljadest 26 ja kartulitest 25 protsenti.

Kogu talveks jagus puu-ja köögivilju ning mahlu ja moose pooltel peredel, seente talvevaru oli 39, marjavru 37 ja kartulivaru samuti 37 protsendil peredest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles