Hinnavalve survel võttis Kalev Spa hinnatõusu tagasi

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev SPA veekeskus Tallinnas..
Kalev SPA veekeskus Tallinnas.. Foto: Raigo Pajula.

Ühel päeval laekus Facebooki hinnavalvesse teade selle kohta, et Kalev Spa kavatseb uuest aastast märgatavalt hindu tõsta, pärast sellekohast järelpärimist otsustas aga sealne veekeskus jaanuarist hindu mitte tõsta ja võttis uue hinnakirja kodulehelt maha.


«Helistasin Kalev Spa veekeskuse juhile ja ütlesin, et selline hinnatõus seoses euro tulekuga on halb mõte. Kuigi nende hinnatõusu põhjuseks oli viimase kahe aasta jooksul korralikult tõusnud vee ja elektri hinnad, lubas ta hinnatõusu üle järele mõelda ja vastus tuligi juba sama päeva õhtul ning oli väga rõõmustav,» selgitas toimunut Facebookis hinnavalve algatanud poliitik Valdo Randpere.

Vastuses seisis: «Loobume planeeritud hinnatõusust. Kodulehelt uus hinnakiri maha võetud! Olen teie arvamusega 100 protsenti nõus ja küll omanikele ära argumenteerin. Parimate soovidega, Evelin Männikust, Kalev Spa veekeskuse direktor.»


Nüüd tahab Randpere ärgitada teisigi ettevõtteid enne korralikult järele mõtlema, kui nad hinnatõuse planeerivad. «Suurele enamusele ettevõtjatele meeldib see, et Eesti läheb üle eurole. See ei ole kellegi huvides, et euro tulek tekitaks inimestes negatiivseid assotsiatsioone. Hinnavalve tahab omalt poolt aidata kaasa sellele, et see Eesti jaoks nii tähtis sündmus laabuks võimalikult sujuvalt,» lausus ta.

Tarbija24 küsis omakorda kommentaari. Veekeskuse juht selgitas, et alates selle aasta augustist on Kalev Spa lõõgastus- ja lasteala kapitaalremondis. Selle käigus tehakse olulisi investeeringuid, et parandada klientide teenindamist ja tõsta teenuste kvaliteeti.

Veekeskus saab täiesti uue kuue vahetult enne selle aasta lõppu. «Meil ei ole hinnatõusu olnud mitu viimast aastat. Samas on selle aja jooksul tõusnud meie peamiste põhikulude hinnad 34 protsenti. Kallinenud on vesi, elekter, soojus. Sellest aastast ostame elektrit avalikult turult. Sellise kulude tõusuga on hinnatõus ühel hetkel paratamatu,» lausus ta.

Keskmiselt oleks hinnatõus uuest aastast olnud 9 protsenti. Küsimusele, kust leidis juhtkond reservi hinnatõusu ärajätmiseks, vastas Männikust: «Ega reserve polegi. Kui ettevõttest sõltumatud kulud, mis moodustavad omahinnast enamiku, tõusevad oluliselt ja teenuste hinnad jäävad samaks, siis toimub see kasumimarginali ja omanikutulu arvelt ega saa kesta igavesti.»

Seetõttu usub veekeskuse juht, et hinnatõusust 2011. aastal täielikult pääsu pole ja üksikute toodete või teenuste puhul, mida on seni müüdud alla omahinna, on see vältimatu. «Kuid mõistes klientide majanduslikku seisu ning uudset olukorda kõigi jaoks seoses euro tulekuga, otsustasime praegu hindu oluliselt mitte muuta,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles