EMT võrgus helistamine on häiritud üle Eesti

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT logo.
EMT logo. Foto: Elmo Riig / Sakala

EMT teatas, et EMT GSM-võrgust saab uuesti välja helistada nii teistesse mobiilivõrkudesse kui lauatelefonidele, samuti liiguvad SMS-id. 3,5G hetkel veel ei tööta.


Jätkuvalt ei saa helistada EMT numbritele teiste võrkude mobiilidelt või lauatelefonilt.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp soovitas telefoni seadistada kasutama 2G võrku, siis saab EMT võrgust välja helistada ja sõnumeid saata. Kõnede vastuvõtmine GSM-võrgus hetkel veel ei tööta.

Kell 9:58 ilmnes rike EMT IP-tuumikvõrgus. «EMT ja seadmete tootja Ericssoni spetsialistid tegelevad probleemi põhjuste otsimisega ja rikke kõrvaldamisega,» ütles Sepp.

EMT kliendiinfo telefoniteenindaja sõnul esinevad EMT-l võrguhäired üle Eesti.

«Vabandame klientide ees rikkest põhjustatud ebameeldivuste pärast,» lisas avalike suhete juht.

Klienditoe telefonile helistamine oli samuti häiritud ning teenindaja sõnul ei töötanud vahepeal ka tema lauatelefon. Kuidas lauatelefon EMT võrguga seotud on, teenindaja vastata ei osanud.

Mobiililt hädaabinumbrile 112 siiski helistada saab. Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg soovitas EMT võrgust hädaabinumbrile 112 helistamiseks mobiilist võtta välja SIM kaart.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles