EMT võrgus helistamine töötab mööndustega taas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohati on EMT võrku helistamine endiselt võimatu.
Kohati on EMT võrku helistamine endiselt võimatu. Foto: Raigo Pajula

EMT teatel on GSM-võrgu töö taastatud, ent kõnede tegemine on jätkuvalt häiritud.

EMT avalike suhete juhi Kaja Sepa sõnul ei tööta veel 3,5G võrk, selle taastamisega alustatud. Hetkel on 3,5G puudumise tõttu GSM-võrk suure koormuse all, mis võib põhjustada ülekoormusest tingitud probleeme - ei saa esimesel korral ühendust, kõne katkeb vms.

EMT võrgu siseselt paistavad kõned enamikul juhtudel läbi minevat ning EMT võrgust välja saab ka helistada. Uuesti saab helistada EMT mobiilile ka teiste mobiilioperaatorite numbritelt, ent jätkuvalt on võimatu helistada lauatelefonilt EMT numbrile.

Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvaku sõnul oli Elioni klientidel EMT tuumikvõrgu rikkega seoses probleeme juhul, kui tegemist oli Elioni ja EMT ühisteenustega, ehk kui teenus põhines EMT teenusplatvormil.

«Juhul kui lauatelefonidelt kasutati lühivaliku teenust, siis see on Elioni ja EMT ühisteenus ja sellel puhul oli tõepoolest probleeme. Tegemist ei olnud ulatusliku Elioni lauatelefoni teenuse rikkega, see puudutas väga spetsiifilist osa klientidest, kes lühivaliku teenust kasutavad,» selgitas Nõlvak.

Miks aga jätkuvalt lauatelefonilt EMT numbrile helistada ei saa, Nõlvak põhjendada ei osanud ning lisas, et probleem on tõenäoliselt siiski kõne vastuvõtjas.

EMT avalike suhete juht ei osanud veel öelda mobiilivõrgu rikke tekkepõhjuseid. Loodetavasti saab peagi korda ka 3,5G võrk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles