Uuring: masuaegne tööstress on tõstnud pere ja vaba aja väärtust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Masuaegne tööstress pani ameeriklased rohkem pere ja vaba aja peale mõtlema.
Masuaegne tööstress pani ameeriklased rohkem pere ja vaba aja peale mõtlema. Foto: SCANPIX

Masuaegne tööga seotud ebakindlus ja jätkuv surve töötajate efektiivsuse suurendamiseks on palgasaajate seas tõstnud hoopis perekonna ja vaba aja väärtust, selgus USAs tehtud uuringust.

Florida osariigi ülikooli professor Wayne Hochwarter ning tema kolleegid Tyler Everett ja Stuart Tapley küsitlesid kokku rohkem kui 1000 täiskohaga tööl käivat ameeriklast erinevatelt elualadelt. Selgus, et tööandjate üha kasvavad nõudmised on oluliselt muutmas töötajate mõtteviisi, vahendas Management-issues.com.

Pea pooled vastasid, et hindavad masu tõttu varasemast enam oma peret. Sama suur osa vastanutest tunnistas, et nad on hakanud asjade asemel rohkem inimesi väärtustama. 37 protsenti tundis, et suures plaanis ei ole töö nii tähtis kui varem ning neljandiku sõnul aitas masu neil mõista, et töö tõttu oli kannatanud nende pereelu ja vaba aeg.

Näiteks ühe uuringus osalenud 44-aastase mehe sõnul aitas masu tal mõista, et tema lähedased hindavad teda ikkagi kui isa, mitte kui arvete maksjat ning et maailmas on lisaks tööle veel palju huvitavaid asju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles