Korstnad ja suitsulõõrid vajavad puhastamist

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv.
Suitsev korsten. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kuigi kütteperiood on juba ammu alanud, puutuvad päästjad iga nädal kokku olukordadega, kus väljakutsele minnes selgub, et korstnas või suitsulõõris on toimunud tahmapõlemine, suits ja ving on tunginud eluruumidesse ning inimesed on paanikas.


Põhja-Eesti päästekeskus teatas, et kindlasti peab sellisel juhul päästespetsialist või korstnapühkija üle vaatama kütteseadmed ja avastatud puudustest teatama majaomanikule.

Kütteseadmete kontroll ja korda seadmise kohustus lasub eelkõige majaomanikul endal enne kütteperioodi algust. Kas ta teeb seda ise või kutsub professionaali, on majaomaniku otsustada, aga seda tuleb kindlasti teha.

Viimane näide puhastamata korstnast ja suitsulõõridest oli Põhja-Eesti päästekeskuses eile. Kell 19.37 teatati häirekeskusele põlengust Harjumaal Saue linnas ühes eramajas. Sündmuskohale jõudnud päästjad põlengut ei avastanud, aga korstnast oli kuulda põlemise järgset praksumist. Ruumid tuulutati ja maja peremehele jagati tuleohutuse alaseid nõuandeid.

Päästeasutustele on saabunud ka teateid omavoliliselt ehitatud kütteseadmetest, mis häirivad naabreid. Enamasti on tegemist mitmekorruseliste elamutega, kus nõuetele mittevastavate kütteseadmete kasutamisel tungivad ving ja suits või muud jäägid naabrite eluruumidesse. Ka sellisel juhul võib pöörduda spetsialistide poole nõu saamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles