EMT kõned on veel häiritud vaid Tallinnas

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige pikemalt ei saanud EMT mobiilidele helistada lauatelefonilt, mille kliendid kasutavad Elioni ja EMT ühisteenust.
Kõige pikemalt ei saanud EMT mobiilidele helistada lauatelefonilt, mille kliendid kasutavad Elioni ja EMT ühisteenust. Foto: Lauri Kulpsoo

Täna hommikul EMT võrgus tekkinud rike on enamikus Eesti piirkondades korda tehtud, helistamine on häiritud veel vaid Tallinnas.


«Praegu on seis selline, et 3,5G mujal Eestis on juba püsti, aga Tallinnas veel pole. Tallinn on veel taastamisel,» ütles EMT avalike suhete juht Kaja Sepp.

Tallinna piirkonnas on praegu ülekoormus selle tõttu, et üks võrk ei tööta ja kõik kliendid kasutavad GSM-võrku. Niipea kui 3,5G võrk taastub, peaks Sepa sõnul olukord normaliseeruma.

«Rikke tekke põhjust veel teada pole, kuna see eeldab põhjalikumat uurimist ning ilmselt tänase päeva jooksul põhjus veel ka ei selgu. Hetkel tegeldakse taastamisega,» lisas ta.

Kõige pikemalt ei saanud EMT võrku helistada Elioni ja EMT ühisteenust kasutavatelt lauatelefonidelt. Postimehe toimetuse lauatelefonilt sai EMT mobiilinumbrile uuesti helistada alles umbes kella kahe paiku.

Kui Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvaku sõnul oli häiritud lühivaliku numbritele helistamine, siis Kaja Sepp kinnitas, et kahe sidefirma ühisteenuse kasutajad ei saanud samal põhjusel helistada ka pikka numbrit kasutades.

Probleemi põhjuse selgumisel lubas EMT avalike suhete juht sellest kohe ka teada anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles