Jõuluturul küündib ühe kuuseehte hind 100 kroonini

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluturg Tallinnas Raekoja platsil.
Jõuluturg Tallinnas Raekoja platsil. Foto: Tarbija24

Tallinnas Raekoja platsis ja Rotermanni kvartalis asuvatel jõuluturgudel maksavad kuuseehted hingehinda – üks riputis võib maksta isegi 100 krooni.

100 krooni küsiti näiteks väikeste Eesti käsitööliste heegeldatud ja tärgeldatud inglikeste eest, aga 60-70 krooni küsitakse ka Saksamaalt imporditud tööstuslikult toodetud klaasehete eest.

Veidi odavamad on lihtsamad, näiteks vildist lõigatud ja mõne pärlikese või litriga kaunistatud motiivid – need saab kätte 30-40 krooni tükk.

Enamasti müüvad kaupmehed ehteid ühekaupa, kümnest või viiest ehtest koosneva ja ehk soodsama hinnaga komplekti peale mõeldud pole.

Ühe soodsa ja toreda leiu Tarbija24 siiski avastas – nahkesemete tootja Karvapall müüb oma tooteid üsna soodsate hindadega, näiteks lambanahast lastele mõeldud kapukad on 45 krooni ja sama tootja pehmed mänguasjad olenevalt suurusest 50-100 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles