Pole tööd leidnud? Ehk on asi riietes

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõepoolest näib valitsevat korrelatsioon firmade finantssaavutuste ja tegevjuhtide füüsilise välimuse vahel, ütlevad uurijad.
Tõepoolest näib valitsevat korrelatsioon firmade finantssaavutuste ja tegevjuhtide füüsilise välimuse vahel, ütlevad uurijad. Foto: SCANPIX

65 protsenti tööandjatest tunnistab, et kandidaadi rõivad võivad töötaja valikul saada otsustavaks, selgus 2000 juhi osalusel tehtud uuringust.

Samuti ilmnes, et kolmandik tööandjatest langetab otsuse, kas inimesele tööd anda või mitte, juba vestluse esimese 90 sekundiga, vahendas Taani portaal alive.dk. Seega on esmamulje tööotsija puhul väga oluline ning rõivastest võib sõltuda palju.

Näiteks võib naiste puhul otsustavaks saada liialt suur dekoltee, kitsas pluus või erksavärvilise ning särgi alt paistva rinnahoidja kandmine. Samuti on riskantne väga julgete ja trendikate värvide kandmine – seitse tööandjat kümnest märkis uuringus, et neile ei meeldi, kui kandidaadid püüavad olla moodsad.

Kõige parem rõivas tööintervjuuks on tume kostüüm või ülikond. Koguni 81 protsenti uuringus osalenutest ütles, et ülikonna kandmine töövestlusel annab märku inimese organiseeritusest ja võimekusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles