Kristiine turul on kartul ja porgand üle kahe korra kallim kui poes

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiine turul maksab kartul üle kahe korra rohkem kui kõrvalasuvas Kristiine keskuse Prismas.
Kristiine turul maksab kartul üle kahe korra rohkem kui kõrvalasuvas Kristiine keskuse Prismas. Foto: Liis Treimann

Tarbija24 hinnavõrdlusest selgus, et Kristiine turul müüakse eestimaiseid köögivilju oluliselt kallimalt kui turu kõrval olevas Kristiine Prismas.


Kui turul maksis kartulikilo 5-8 krooni ja porgandikilo 10-12 krooni, siis Prismas küsitakse Eesti kartuli eest 2.90 ja porgandi eest 3.90. Poes müüdav porgand on muuseas pestud, turul müüdavad odavamad variandid üldiselt pesemata. Turult sai kartulit võrdlemisi odavalt vaid juhul, kui seda osta hulgi – 40-kilose kotiga. Sellised kartulikotid maksid olenevalt sordist 120-160 krooni, kilohinnaks tuleb seega 3-4 krooni.

Ka muu eestimaise kraami osas olid poehinnad odavamad. Eesti kaalikas maksis poes pea kaks korda vähem – kui kaalikakilo eest küsiti seal 10.90, siis turul maksis sama asi 17-25 krooni. Eesti peakapsas maksis poes 6.90 krooni, turul, olenevalt müüjast, 8-9 krooni kilo.

Eesti kurgikilo hind oli poes, 52.90, turul 58. Hapukapsa kilo maksis poes alates 13.90 kroonist kilo, kõige rohkem küsiti jõhvikatega kapsa eest, mis maksis 18.90. Samas oli ka kõige kallim poekapsas odavam kui turul pakutav – sealsed hapukapsa kilo hinnad jäid vahemikku 20-25 krooni.

Küll aga ei olnud võimalik poest saada näiteks eestimaist sibulat või õuna. Turul olid need täiesti olemas. Kui poesmüüdav läti sibulakilo maksis 6.90, siis turult oli välismaist sibulat võimalik saada sama hinnaga, ent lisaks müüdi seal ka Eesti oma, hinnaga 12-20 krooni kilo. Eestimaist õuna müüs Kristiine turul vaid üks müüja, hinnaga 25 krooni kilo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles