Kõige vabamalt tunnevad end tööl juhid ja arvutipoisid

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem vabadust tunnetavad end tööl juhid ja IT-spetsialistid, selgus Rootsis tehtud uuringust.
Kõige rohkem vabadust tunnetavad end tööl juhid ja IT-spetsialistid, selgus Rootsis tehtud uuringust. Foto: SCANPIX

Rootsi ajakirja Du & Jobbet tehtud küsitlusest selgus, et kõige vabamalt tunnevad end tööl 30-49-aastased mehed. Ametitest on kõige rohkem vabadust juhtidel ja IT-spetsialistidel.

73 protsenti suurte ja keskmiste ettevõtete juhtidest tunnistas, et nende töö on vaba ega seo neid. Samuti tundis end ka 73 protsenti arvutispetsialistidest. Pea sama palju tunnetasid tööl vabadust majandusteadlased, turundus- ja personalispetsialistid, ehitusinsenerid, müügimehed ning insenerid ja tehnikud.

Kuigi vabadus oma töid ja tegemisi ise sättida võib tunduda paljudele ilusa unistusena, on sellel ka negatiivne pool. Nimelt on juhtide seas üsna tavaline, et lõunapaus jääb vahele, tööle jäädakse kauemaks või siis võetakse tööd koju kaasa. Samuti on juhtide seas neid, kes tunnetavad, et töö on psüühiliselt koormav.

Uuringust ilmnes veel, et vabadust võimaldavad ametid on enamasti need, kus töötab rohkem mehi. Kõige rohkem seob töö alla 30-aastaseid naisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles