Pandipakend: seni kogutud taara peaks ära viima enne eurot

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pandipakendi tagatisraha tõuseb.
Pandipakendi tagatisraha tõuseb. Foto: Kalev Saar/Tartu Postimees.

Taara kogumist korraldav OÜ Eesti Pandipakend saatis täna välja teate, milles pannakse inimestele südamele, et nad viiksid seni kogutud taara ära enne euro tulekut ehk siis veel selle kuu jooksul.

Palve põhjuseks on asjaolu, et pärast euro kasutuselevõttu saab taara eest tagasi pisut vähem raha kui praegu. Nimelt on alates 1. jaanuarist A-tähisega plastpudelite pant senise 50 sendi asemel 0,03 eurot ehk 0,47 kroonisenti, C- ja D-tähisega pakendite eest saab pärast euro kasutuselevõttu senise krooni asemel 0,06 eurot ehk 94 kroonisenti.

«Kokkukogutud joogipakendite tagatisraha makstakse täna kehtivas vääringus välja kuni selle aasta lõpuni, hilisemal pandi lunastamisel makstakse tagatisraha tagasi eurodes vastavalt uutele määradele,» teatas Pandipakend.

Selgituseks lisas organisatsioon, et on tagatisraha kroonisummad allapoole ümardatud lähtudes euro kasutusele võtmise seadusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles