Eestlaste tervena elatud eluaastad kasvavad plaani järgi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Hanno Pevkur
Sotsiaalminister Hanno Pevkur Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu arutas täna rahvatervise üle ja vaatles ka rahvatervise arengukava täitmist, saalis kõnelenud sotsiaalminister Hanno Pevkur tõi välja, et näiteks tervena elatud eluaastad kasvavad igati plaani järgi.

2008. aastal vastu võetud rahvatervise arengukava järgi peaksid eesti mehed 2012. aastaks tervena elama 54,5 aastat ja naised 60 aastat. Pevkur teatas, et juba mullu oli meeste puhul tervena elatud eluaastaid 54,8 ning naistel oli see kasvanud 59 aastani.

Seega oli meeste puhul eesmärk juba täidetud ja naiste puhul võib ministri hinnangul eeldada, et 60 eluaastat saavutatakse 2012. aastaks.

Samuti oli Pevkur rahul üldise oodatava eluea kasvuga – alates 1994. aastast on meeste eluiga kasvanud 9,9 ja naiste eluiga 7,3 aasta võrra. Ministri hinnangul on need arvud päris korralikud ja võrreldes Euroopa Liidu keskmisega on Eestis eluea tõus kaks korda kiirem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles