Reinsalu: vaesuse ja tõrjutuse vastu saab tööhõive parandamisega

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: SCANPIX

Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu ütles vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse aastalõpukonverentsil kõneldes, et kõige tähtsam on tööpuuduse vähenemine.

Reinsalu sõnul on tööpuuduse likvideerimisel siiski mõningaid saavutusi. Kolme kuuga on 10 000 inimest endale rakenduse leidnud. Samas on probleemiks endiselt pikaajaline töötus. Selleks peab töötukassa panustama rohkem aktiivsetele tööturumeetmetele. Oluline on rakendada pikaajalist koolitust ja panustada kutseharidusse.

Järsult on kasvanud ka noorte tööpuudus. Teravaks probleemiks on, et üle 50 protsendi peab hariduse eest tasuma ja kaks kolmandikku õpingute kõrvalt töötama.

Reinsalu ettepanekul peaks noorte pikaajalise töötuse vältimiseks tegema sotsiaalmaksu soodustusi neile ettevõtjaile, kes noori tööle võtavad.

Suure probleemina tõi ta välja veel puuetega inimeste tööpuuduse, mis ulatud Eestis üle 80 protsendi. Euroopa keskmisele jääb meie puuetega inimeste tööhõive kõvasti alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles