Praamipiletite hinnatõus ärritab saare rahvast

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaale pääsemine läks kallimaks.
Hiiumaale pääsemine läks kallimaks. Foto: Mihkel Maripuu

Parvlaevaliinide piletihinnad tõusid 1. veebruarist keskmiselt 14 protsenti ja majandusministeerium põhjendab hinnatõusu sellega, et lõppes erimärgistatud kütuse kasutamine.

Kui varem maksis Rohuküla-Heltermaa liinil näiteks sõiduautopilet 8,8 eurot, siis tänasest on selle hinnaks kümme eurot. Kuivastu-Virtsu liinil tuleb autoga üle mere mineku eest tasuda aga 8,4 eurot senise 7,4 asemel, vahendas ERR uudised «Aktuaalne kaamerat».

Majandusministeerium põhjendab hinnatõusu sellega, et lõpetati erimärgistatud kütuse kasutamine, kasvanud on laevameeskondade tööjõukulud ja peale suurte parvlaevade Saaremaa ja Muhumaa lahkumist on tulnud tellida väiksemate praamidega reisijate nõudluse täitmiseks lisareise.

«Tegelikult on kolme liini käigushoidmise maksumus 2013. aastaga võrreldes oluliselt kallimaks läinud ja ilma piletihindade tõusuta tekkinuks 2016. aastasse puudujääk umbes 800 000 eurot,» selgitas majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles