Oksjonil müüdi pea 2 miljoni euro eest kasutuna seisvat riigivara

Kadri Raig
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiasutused müüvad veebioksjonil enim sõidukeid ning tehnikat
Riigiasutused müüvad veebioksjonil enim sõidukeid ning tehnikat Foto: osta.ee

Möödunud aastal lisasid riigiasutused ja ettevõtted Osta.ee-sse umbes 4000 oksjonit, millest 3500 lõppesid edukalt. Kokku oli edukalt lõppenud oksjonite käive 1,94 miljonit eurot.

Nimetatud müüjategrupi kõige populaarsemaks müügiartikliks on sõidukid ning tehnika – nendesse kategooriatesse kuuluvaid esemeid lisati müügile 650 korral, millest edukalt lõppesid umbes 500 oksjonit, kusjuures keskmiseks tehinguhinnaks kujunes 2 900 eurot.

Osta.ee kliendisuhete juhi Eddy Kont'i sõnul on veebikeskkonna klientideks paljud riigiametid, kohalikud omavalitsused ning riigiosalusega ettevõtted. «Kui tegu on kasutuna seisma jäänud riigivaraga, siis enamjaolt on seadusest tulenev kohustus korraldada selle müük enampakkumisel,» sõnas ta.

Ta lisas, et kirjalike ja suuliste enampakkumiste korraldamine on aja- ja kulumahukas protseduur ning sellest osavõtjate arv jääb tihti ka üsna madalaks, seepärast ongi populaarsust kogunud just elektroonilised enampakkumised.

Kõige kallimalt müüdi 57 000 euroga Tartu Linnavalitsuse poolt äripind. Kõige väiksema võimaliku alghinnaga ehk 10 sendiga alustatud oksjonitest kujunes lõpphind kõige kõrgemaks Eesti Panga poolt korraldatud oksjonil müügiletile, mis müüdi hinnaga 825 eurot.

Kõige enam pakkumisi kogus Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse metallitöötlemisseadme oksjon, millele tehti 233 pakkumist.

Kont lisab, et Osta.ee on veebioksjoneid korraldanud juba 15 aastat ning süsteemi loomisel on arvestatud riigivara võõrandamise korra eripärade ja nõuetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles